6/5/09

ΟΙ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ «3α ΠΑΡΧΑΡΙΑ» ΣΤΗ ΦΥΣΚΑ

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, στον χώρο του παλαιού κατασκηνωτικού χώρου της Φύσκας, θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά η ετήσια εκδήλωση «ΠΑΡΧΑΡΙΑ», από τον πολιτιστικό οργανισμό δήμου Κρουσσών, με την συνεργασία και συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων του δήμου.



Οι εκδηλώσεις «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» αναβιώνουν το ποντιακό έθιμο υποδοχής των βοσκών από τα ορεινά βοσκοτόπια του καλοκαιριού. Περιλαμβάνουν ποντιακή μουσική και χορούς, έκθεση και προβολή υλικού αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και προσφορά παραδοσιακών ποντιακών εδεσμάτων, τα οποία παρασκευάζονται από τις γυναίκες της περιοχής.


Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» συμμετέχουν στην εκδήλωση με δικό τους περίπτερο, στο οποίο θα ενημερώνεστε για τις δράσεις του συλλόγου. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου με τον Στέλιο Ιωαννίδη στη λύρα και τον Γιώργο Σιγηρόπουλο στο νταούλι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάσουν μέλη του συλλόγου.

Σας περιμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: