2/10/15

Στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας οι ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ

Στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, 500 νέοι, από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου, από 13 Ομοσπονδίες Ποντιακών Σωματείων δίνουν ιστορικό ραντεβού στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού. Σ' αυτό το ιστορικό ραντεβού, συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΟΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Νίκο Αμοιρίδη

Η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη. Οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησαν θερμά τον Ιβάν Σαββίδη, έναν Έλληνα της Διασποράς, έναν ευπατρίδη, που αποτελεί το στήριγμα και τη φωνή του ποντιακού ελληνισμού. 



Αυτή η Συνδιάσκεψη αποτελεί μια ανοικτή αγκαλιά για όλους τους Ποντίους ανεξαιρέτως. Μας ενώνουν πάρα πολλά και δεν μας χωρίζει τίποτα. Κανείς δεν πρέπει να λείψει. 

Η Συνδιάσκεψη θα κλείσει με το Φεστιβάλ Ποντιακού Ελληνισμού, ένα πανηγύρι λύπης και χαράς. Λύπης για το δράμα που έχουν βιώσει οι πρόγονοί μας και χαράς γιατί συνεχίζουμε το έργο τους. Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ‘Η γιορτή της Παράδοσης’, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα στη θάλασσα από όπου έφταναν στην πόλη τα καράβια με τους προγόνους μας.




Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές

Η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας περιλαμβάνει και τις εξής εκδηλώσεις:



Δεν υπάρχουν σχόλια: