18/5/15

Πολυμένης και Καλλία νικητές στο Ρακανόπον 2015

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος αγώνας δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον» που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς και την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στον Επτάλοφο Κιλκίς.

Στον αγώνα έτρεξαν αθλητές κάθε ηλικίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 80. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στις εκδηλώσεις μνήμης της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου και τις εκδηλώσεις που γίνονται για την αναγνώριση τους ως Γενοκτονία.


«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς τιμά την μνήμη των σφαγιασθέντων Ποντίων με έναν αγώνα Πανελλήνιας εμβέλειας που πλέον έχει θεσμοθετηθεί» δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Αμοιρίδης συγχαίροντας παράλληλα όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας το Δ.Σ του συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς η οποία στήριξε τον αγώνα για μια ακόμη χρονιά.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Παύλος Θωμαίδης Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Θεόδωρος Βαφειάδης οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του συλλόγου.


Πριν τον αγώνα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.


Στα αγωνιστικά πρώτος στην Γενική Κατάταξη αναδείχθηκε ο Πολυμένης Ιωάννης με χρόνο 1.12.18 (Αίας Κιλκίς), 2ος ο Κωνσταντινίδης Κοσμάς με 1.19.06 ανεξάρτητος και 3ος ο Συμεωνίδης Συμεών με 1.19.55 του συλλόγου ''ΖΕΥΣ'' Πιερίας.


Στις γυναίκες 1η Καλλία Ελένη με 1.39.12 ,με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, 2η η Ελένη Κώστα με 1.57.32 από τον ''ΖΕΥΣ'' Πιερίας και 3η η Ζαμπέλη Εφροσύνη με 2.03.12 ανεξάρτητη.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα εδώ.


Τις απονομές έκαναν ο κ. Παύλος Θωμαίδης Περιφεριακός Σύμβουλος Κιλκίς, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κρουσσών κ. Βαφειάδης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Επταλόφου κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης, η κ. Λουλούδα Τσαβδαρίδου εκπροσωπώντας τις γυναίκες των Ακριτών Επταλόφου και ο κ. Κώστας Ανδρονικίδης.


Άξια αναφοράς η συμμετοχή του 73χρονου αθλητή κ. Albert Werner ο οποίος τιμήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» για τον τερματισμό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες αθλητές που τίμησαν το 4ο Απάν Σο Ρακανόπον.


Ευχαριστίες απευθύνει επίσης στους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στον αγώνα, στις γυναίκες του συλλόγου που ετοίμασαν τα πλούσια εδέσματα, στα παιδιά του συλλόγου που έπαιξαν μουσική αμέσως μετά τον τερματισμό και σε όλους όσους προέβαλαν τον αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες από τον 4ο αγώνα δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον» 

Αθλητές, διοργανωτές και θεατές έδωσαν ραντεβού για το 5ο Απάν Σο Ρακανόπον το Μάιο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: