3/11/11

1ος Αγώνας δρόμου "ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ" από τους "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ"

1ος Αγώνας δρόμου "ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ" (15.000μ)
Αφιερωμένος στη μνήμη των 353000 σφαγιασθέντων Ποντίων
Κυριακή 13 Μαΐου 2012
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Επταλόφου και τον Ιερό Ναό "Κοιμήσεως της Θεοτόκου" στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των Ποντίων (19 Μαΐου κάθε έτους) διοργανώνει και προκηρύσσει τον 1ο Λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλοφου Κιλκίς με την επωνυμία «ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» (15.000μ) που σημαίνει επάνω στο λόφο, αποτελεί δε, τον πρώτο λαϊκό αγώνα δρόμου που παίρνει όνομα ποντιακό. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 13 Μαΐου 2012.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" καλεί τους πάντες ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να ζήσουν τη διαδρομή τιμώντας παράλληλα τους σκοπούς για τους οποίους γίνεται ο αγώνας !
Η διαδρομή είναι πανέμορφη και περνά από 4 από τα 7 γκρεμισμένα χωριά που κατά την ερήμωση τους δημιούργησαν το νέο χωριό που ονομάστηκε Επτάλοφος . Η διαδρομή περνά και από το εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής (Τον πρώτο ΝεοΧριστιανικό Ναό στο Ανατολικό Κιλκίς) και έχει θέα τα πανέμορφα Κρούσια.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού.
Πρόκειται για μια διαδρομή με άσφαλτο κυρίως με συνεχόμενες υψομετρικές διαφορές όχι ιδιαίτερα μεγάλες σε όλο το μήκος της. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν, στη κεντρική πλατεία για να παραλάβουν τους αριθμούς τους. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από ποδηλάτες και από τους ραδιοερασιτέχνες Κιλκίς, σημαντική θα είναι και η βοήθεια των εθελοντών του συλλόγου.

Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και ξεχωριστά που θα θυμίζουν το πέρασμα σας από το όμορφο χωριό μας. Θα δοθούν επίσης πρωτότυπα διπλώματα και ξεχωριστά αναμνηστικά.
Θα βραβεύουν οι τρεις πρώτοι και πρώτες της γενικής κατάταξης.
Μετά τον αγώνα θα ακολουθησει ποντιακό γλέντι με ζωντανή ποντιακή μουσική και πλούσιος ποντιακός μπουφές, θα υπάρχουν δε, ευχάριστες εκπλήξεις για οποιον συμμετέχει.
Δεν υπάρχει καμία οικονομική συμμέτοχη υπηρετώντας έτσι τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στη πιο αγνή του μορφή.
Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν από το σύλλογο.
Η διασωστική του Ν. Κιλκίς θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τη δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση στον τερματισμό και σε τακτά χιλιομετρικά σημεία θα υπάρχουν διασώστες έτοιμοι να παρέχουν κάθε βοήθεια αν χρειαστεί. Γιατρός επίσης θα παρακολουθεί την εξέλιξη του αγώνα.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 10 Μάιου 2012. Παρακαλούμε για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας.
Για να έρθετε στην Επταλοφο η οποία απέχει 15 Χλμ από τη πόλη ακολουθητε την εξής πορεία. Περνάτε μέσα (21ης Ιουνιου) από τη πόλη με κατεύθυνση προς Ευκαρπία, με το που θα βγείτε από το Κιλκίς στο τελευταίο κόμβο αμέσως δεξιά , συνεχίζετε ευθεία πορεία για περίπου 8 χλμ όπου και θα δείτε πινακίδα για Επταλοφο, στρίβετε δεξιά και στα 7 χλμ φτάνετε στο χωριό!
Για δηλώσεις συμμετοχής στα εξής email
akriteseptalofou@yahoo.gr
mistridischris@yahoo.gr (Χρήστος Μυστρίδης)


Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται από τους Νίκο Αμοιρίδη 6971919678


Ειδικές τιμές για τον αγώνα στο ξενοδοχείο Victoria στο Κιλκίς.


Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί μια αξέχαστη ανοιξιάτικη μέρα με τιμή στον πολιτισμό και συμμετοχη στον λαϊκό αγώνα δρόμου της Επταλοφου.


Με εκτίμηση
Οι διοργανωτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: