29/2/12

Δενδροφύτευση και διασκέδαση στον Επτάλοφο Κιλκίς την Καθαρά Δευτέρα από τους ΑΚΡΙΤΕΣ

Τα μέλη και οι φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς, πραγματοποίησαν, δενδροφύτευση στις 26 Φεβρουαρίου 2012. Η ημέρα ξεκίνησε με ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών πως φυτεύουμε και πως φροντίζουμε ένα δέντρο. Αμέσως μετά ακολούθησε ο καθαρισμός του χώρου, και η φύτευση όλων των δέντρων. Η πρωινή ενασχόληση με τη φύση γέμισε ενέργεια τους ανθρώπους των Ακριτών καθώς αμέσως μετά την προγραμματισμένη πρόβα του χορευτικού, ακολούθησε μουχαμπέτι με τα μέλη το Δ.Σ. και τα παιδιά του χορευτικού. 
Δείτε φωτογραφίες από την δενδροφύτευση και σε μορφή slideshow.



Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 από τις έξι το πρωί ξεκίνησε το ψήσιμο της φασολάδας, στην πλατεία του χωριού. Παραδοσιακά εδέσματα (λαγάνα, τουρσί, κρασί, χαλβά) πρόσφεραν οι ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ, μαζί με την φασολάδα σε όλους τους Επταλοφίτες που παραβρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. Το κέφι ανέβηκε λίγο αργότερα με την άφιξη της ορχήστρας και των χορευτικών, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό και την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτή η πρώτη προσπάθεια των Ακριτών Επταλόφου γέμισε με χαρά όλα τα μέλη, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ακόμη ένας θεσμός στον Επτάλοφο Κιλκίς
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας και σε μορφή slideshow.



Μετά το "Απάν σο ρακανόπον", η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας μπαίνει στο καλεντάρι του συλλόγου, ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί και ο λαϊκός αγώνας δρόμου 15 χλμ., ένας διαφορετικός τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη των 353000 νεκρών της Γενοκτονίας.
Το μήνυμα της εκδήλωσης της Καθαράς Δευτέρας, η οποία κύλησε με διασκέδαση, χορό και παιχνίδι είναι πως εμείς οι Έλληνες και με φασολάδα μπορούμε να διασκεδάσουμε.
Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς, σε όσους συμμετείχαν στην δενδροφύτευση και την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας λέει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και υπόσχεται ακόμη περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: