30/9/11

Το 7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών Χορών το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 στην Κομοτηνή

Στην μνήμη του αειμνήστου πρώην Μητροπολίτη Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου, ο οποίος υπηρέτησε με αυταπάρνηση, μοναστική αυστηρότητα και ήθος τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και πέθανε πάμπτωχος στην Αθήνα την 28η Σεπτεμβρίου 1949, είναι αφιερωμένο το 7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών χορών που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19.00 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Κομοτηνής.
Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 1500 χορευτές μέλη των 400 σωματείων μας από όλη την Ελλάδα. Στόχος και της φετινής διοργάνωσης είναι η σφυρηλάτηση των δεσμών της νεολαίας κατά την διάρκεια μάλιστα της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται ο τόπος, για να εμπεδωθεί το αίσθημα αλληλεγγύης , της αισιοδοξίας και της προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο.
Στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία των 2 Ποντιακών Συλλόγων του Θρυλορίου Ροδόπης να προσφέρουν δωρεάν σίτιση στους 1500 χορευτές του Φεστιβάλ, με την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά των μελών τους παράγοντας παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα δίνει το μέτρο και το αξιολογικό όριο της φετινής εκδήλωσης: Οι ποντιακές οργανώσεις και τα μέλη τους δύνανται να υπερβαίνουν τα δυσεπίλυτα για άλλους προβλήματα της κρίσης, προτάσσοντας τον εθελοντισμό την πατριωτική αλληλεγγύη, την ιδίοις εξόδοις συμμετοχή σε ένα μεγάλο ποσοστό. Το γεγονός αυτό ενισχύεται από την αυτοχρηματοδότηση της τεράστιας μετακίνησης των 1500 χορευτών μας που θα προσέλθουν στην Κομοτηνή και από τις 4 γωνιές της χώρας .
Το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών δεν αποτελεί μια φολκλορική εκδήλωση πολιτιστικής ανακύκλωσης. Ακόμα και εντός της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει ο τόπος αποτελεί μια αχτίδα φωτός που συσπειρώνει την νεολαία και απαλύνει τις συνέπειες της Κρίσης προβάλλοντας τις πανανθρώπινες αξίες που προάγουν τον πολιτισμό, την παράδοσης και την κοινωνική συνοχή. Ως εκ τούτου η πρόθεση της Π.Ο.Ε. να τιμήσει κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ τον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη, ο οποίος παρά το χτύπημα της μοίρας, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, ζωγραφίζοντας με το στόμα ενισχύει έτη περαιτέρω το ιδεολογικό περίγραμμα και την στόχευση του Φεστιβάλ ως μια εκδήλωση πίστης στον άνθρωπο και τις αξίες του.
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης αυτής η Π.Ο.Ε. βρήκε συμμάχους από την τοπική αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Δήμους Κομοτηνής και Δράμας, όπως και στο πρόσωπο του Κομοτηναίου Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Πεταλωτή, μη εξαιρουμένων συγκινητικών προσφορών απλών ιδιωτών και τοπικών επιχειρήσεων της Θράκης, τους οποίους θερμά ευχαριστεί για την πολύτιμη αρωγή τους . Το σημαντικότερο μέρος του διαχειριστικού βάρους φέρει εις πέρας με επιτυχία ο Σ.ΠΟ.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Π.Ο.Ε. με το 9μελές Δ.Σ με επικεφαλής την Κομοτηναία Χρύσα Μαυρίδου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: