18/5/11

Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά Κιλκίς στις 28 Μαΐου 2011



Από το 2008 και κάθε χρόνο στη Φιλυριά γίνεται η Γιορτή Κερασιού. Σκοπός της είναι η γνωριμία με την περιοχή, η αύξηση της παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας, η διαφήμιση του προϊόντος και η τουριστική ανάπτυξη. Στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να γευτούν τις άριστες ποικιλίες κερασιών, τα γλυκά του κουταλιού, τις μαρμελάδες με γεύση κεράσι, φτιαγμένα όλα από τις κοπέλες του χωριού και να γνωρίσουν το χωριό.  Χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες με γεύση κεράσι, θα ετοιμάσουν τα μέλη του συλλόγου και όλα τα παιδιά του χωριού θα εξυπηρετήσουν τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος Σάββατο 28 Μάιου 2011 και από της 7 το απόγευμα τους περιμένουν όλους στην πλατεία του χωριού
Ολονύχτιο γλέντι με το Γιάννη Μαυρόπουλο στο τραγούδι, το Γιώργο Εμμανουηλίδη στη λύρα, το Βαγγέλη Λάχανη και Αντώνη Φωταρίδη στο νταούλι, το Στέφανο Γιάντση στο αρμόνιο και τον Πέτρο Γουμεντζιανίδη στο κλαρίνο.
Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάχων της Κάρπης, του συλλόγου "'Άγιος Τρύφων" της Γουμένισσας και του συλλόγου "Διογένης ο Σινωπεύς" της Γουμένισσας.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Γιορτής αποτελούμενη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλυριάς και τους Φορείς του Χωριού μας, ευχαριστεί Υπηρεσίες και ιδιώτες για κάθε προσφορά τους.
Ευχαριστεί τους κατοίκους της Φιλυριάς για την απλόχερη προσφορά των κερασιών τους και φιλοδοξούν να χαρίσουν στον επισκέπτη μια όμορφη βραδιά με άρωμα κερασιού.

Με τιμή
το ΔΣ του συλλόγου
Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: