26/10/10

Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης: Άστεγοι μετά από 57 χρόνια προσφοράς

Μετά από 57 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας στα ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα δυστυχώς ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης έκλεισε για πρακτικούς λόγους αλλά ηθικά ανεπίτρεπτους...

Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης

Ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης στεγαζόταν τα τελευταία 17 χρόνια σε ιδιοκτήτη στέγη (παραχωρημένη προς το σωματείο μας) του Δήμου Νεάπολης με δράσεις και δραστηριότητες όπως:

  • Τέσσερα Χορευτικά τμήματα
  • Θεατρικό τμήμα
  • Λαογραφικό ποντιακό μουσείο
  • Βεστιάριο

Δυστυχώς όμως λόγω πρακτικών δυσκολιών : ( όπως ρωγμές στους τοίχους, αποχετευτικό σύστημα. Υγρασίες προβλήματα στατικότατος ) το σωματείο μας έπρεπε να κλείσει για μην θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των μελών αλλά και των παιδιών που συμμετείχαν.

Οι επιμονές προσπάθειες μας να βρούμε κοινό τόπο και γλώσσα επικοινωνίας με τον απερχόμενο δήμαρχο του υπό κατάργηση Δήμου Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδοπούλου έπεσαν στο κενό και αντιμετωπίστηκαν με πρωτοφανή αδιαφορία εκ μέρους του.

Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης

Σταμάτησε να λειτουργεί ένας από τους πιο δυνατότερους πολιτιστικούς συλλόγους των δυτικών συνοικιών με μεγάλη παρακαταθήκη 57 Ετών που αποτελούσε θεματοφύλακα της ποντιακής παράδοσης και σημαντικό κομμάτι του Δήμου Νεάπολης.

Μάλλον αναντικατάστατο!!

Καλούμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους του νέου Δήμου που θα προκύψει να σκύψουν στο πρόβλημα μας και με αίσθημα ευθύνης να ανακοινώσουν στα μελή μας και στην ποντιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης τις υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές τους προτάσεις για την παραχώρηση χώρου Δημοτικής ιδιοκτησίας στον σύλλογο μας για να συνεχίσει το κοινωνικά επωφελές για την νεολαία μας για τα επόμενα 57 έτη μακριά από ναρκωτικά, αλκοόλ, πορνεία, εγκληματικότητα και κοντά στην Παράδοση, τον Λαϊκό Πολιτισμό έννοιες που φανταζόμαστε ότι συγκινούν κάθε εν δυνάμει τοπικό άρχοντα.

Το Δ. Σ
του Συλλόγου Ποντίων Νεάπολης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:
3 ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA σε Σουμάτρα-Καμτσάκα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι εγωμανείς πολιτικάντηδες εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ;;;
http://www.iceagenow.com/Two_Russian_volcanoes_erupting_at_the_same_time.htm
http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw