17/8/08

Επισκέψεις πολιτικών στα γραφεία των ΑΚΡΙΤΩΝ

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 14 Αυγούστου  τα γραφεία των «ΑΚΡΙΤΩΝ» δέχθηκαν στα γραφεία τους πλήθος κόσμου που επισκέφθηκε την Επτάλοφο. Εκεί ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, τις προτεραιότητες καθώς και για τους στόχους μας.



Αξιοσημείωτο είναι ότι σε 2 μέρες γράφτηκαν στο σύλλογο περισσότερα από 50 νέα μέλη, ενώ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και από κατοίκους και άλλων διαμερισμάτων του Δήμου Κρουσσών, για τη συμμετοχή τους στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών.



Τα γραφεία μας επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν, ο βουλευτής Κιλκίς και π. υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης με τον π. Δήμαρχο Κρουσσών κ. Γιώργο Γαβριηλίδη. Τους υποδέθηκαν και του ξενάγησαν ο πρόεδρος των Ακριτών κ. Νίκος Αμοιρίδης, η Αντιπρόεδρος κ. Κεχαγιά Ησαϊα, η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Σακαλίδου Γεωργία και ο υπεύθυνος του χορευτικού κ. Ζολώτας Θεόδωρος.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Τσιτουρίδης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του σε κάθε προσπάθεια διαφύλαξης και διάδοσης της Ιστορίας και της Παράδοσης των προγόνων μας. Ενώ δήλωσε πως του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αποτελείτε από άτομα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας καθώς και ότι η ενασχόληση της νεολαίας  με τα πολιτιστικά δρώμενα σε μια μικρή κοινότητα όπως η Επτάλοφος είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα, που πρέπει να γίνει παράδειγμα και σε άλλους συλλόγους καθώς και ένα μήνυμα ότι η νεολαία πρέπει να συμμετέχει παντού ενεργά, ισότιμα και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων.



Στις 15 Αυγούστου τα γραφεία μας επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κρουσσσών κ. Γιάννης Πανάγος. Ο πρόεδρος των Ακριτών κ. Νίκος Αμοιρίδης τον ενημέρωσε για τις πρώτες ενέργειες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για τα επόμενα βήματα καθώς και για τους στόχους του Συλλόγου.



Ο κ. Πανάγος αρχικά ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι πρωτοβουλίες των πολιτιστικών συλλόγων, ειδικά σε ένα δήμο που αποτελείται από τόσα πολλά δημοτικά διαμερίσματα και με τόσο μεγάλη έκταση. Στο τέλος επεσήμανε πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η σωστή και καλοπροαίρετη συνεργασία των συλλόγων με τον Δήμο ο οποίος θα συμπαρίσταται σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην διαφύλαξη της παράδοσης, την ενασχόληση της νεολαίας με τον πολιτισμό, καθώς και την προβολή και ανάδειξη του Δήμου Κρουσσών.



Φωτογραφίες από τη συμμετοχή των «ΑΚΡΙΤΩΝ», Θεία Λειτουργία, την περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τις επισκέψεις πολιτικών και κόσμου στα γραφεία των «ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» μπορείτε να δείτε εδώ και σε μορφή slideshow.


Δεν υπάρχουν σχόλια: