13/4/15

Ο 4ος Αγώνας δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον» 17/5/2015 (Προκήρυξη)

Αγώνας δρόμου ενταγμένος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, της σφαγής των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώνονται από τους Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς κάθε χρόνο. 

Η Γενοκτονία των Ποντίων και ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται τόσο από της Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές Ενώσεις Ποντίων όσο και από τις Οργανωμένες Λέσχες κάθε κράτους όλης της Υφηλίου, τους συλλόγους της Ελλάδας και κάθε Πόντιο ξεχωριστά. Προκήρυξη Αγώνα 17000μ Κυριακή 17 Μαΐου 2015 - Επτάλοφος Κιλκίς 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των Ποντίων (19 Μαΐου κάθε έτους) διοργανώνει και προκηρύσσει τον 4ο Λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλόφου Κιλκίς με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» (17.000μ) που σημαίνει επάνω στο λόφο, αποτελεί δε, τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου που έχει όνομα ποντιακό. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο μέρος της (14χλμ) χωμάτινη. Έίναι σχετικά δύσκολη και απαιτητική καθώς έχει παρατεταμένη ανηφόρα. Στο τέλος 14,5-16 χλμ η διαδρομή ακολουθεί ανηφορική πορεία σε άσφαλτο. Τα 3 πρώτα χλμ είναι κατηφορικά και χωμάτινα. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς καλεί τους πάντες ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να ζήσουν τη διαδρομή τιμώντας παράλληλα τους σκοπούς για τους οποίους γίνεται ο αγώνας. 

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και περνά από 4 από τα 7 γκρεμισμένα χωριά, τα οποία κατά τη συνένωση τους δημιούργησαν το νέο χωριό που ονομάστηκε Επτάλοφος. Η διαδρομή περνά και από το εξωκλήσι της Ζωοδόχου πηγής, σ' ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και έχει θέα στο βάθος το Όρος Μπέλλες. Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού. Πρόκειται για μια διαδρομή σε χώμα κυρίως με συνεχόμενες υψομετρικές διαφορές. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 π.μ (αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας). 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν, στη κεντρική πλατεία και αφού καταβάλλουν στη διοργάνωση το ποσό των 5 € ευρώ θα παραλάβουν τους αριθμούς τους και αναμνηστικά της διοργάνωσης. 

Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από εθελοντές του συλλόγου. Οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη στον αγώνα, ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν λάβουν μέρος. Γνωρίζουν την προκήρυξη του αγώνα η οποία εκτός των άλλων απαγορεύει την συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών. 

Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν όμορφα μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα. 

Θα βραβεύουν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. 

Μετά τον αγώνα θα υπάρχει πλούσιος ποντιακός μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου με παραδοσιακό τρόπο, με τη συνοδεία ζωντανής ποντιακής μουσικής, επίσης όποιος επιθυμεί θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεσης φωτογραφίας με στιγμές και γεγονότα από την ιστορία του Επταλόφου Κιλκίς στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου και ευχάριστες εκπλήξεις για όποιον παραβρεθεί στον 4ο Λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλόφου Κιλκίς με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον». 

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν από το σύλλογο. 

Γιατρός θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα. 

Οργανωμένοι σταθμοί υδροδοσίας ανά 4 χλμ. Δηλώσεις συμμετοχής 

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 14 Μαίου 2015. Παρακαλούμε για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας. Για να έρθετε στην Επτάλοφο η οποία απέχει 15 Χλμ από τη πόλη του Κιλκίς ακολουθείτε την εξής πορεία. Περνάτε μέσα (21ης Ιουνίου) από τη πόλη με κατεύθυνση προς Ευκαρπία, με το που θα βγείτε από το Κιλκίς στο τελευταίο κόμβο αμέσως δεξιά, συνεχίζετε ευθεία πορεία για περίπου 8 χλμ όπου και θα δείτε πινακίδα για Επτάλοφο, στρίβετε δεξιά και στα 7 χλμ φτάνετε στο χωριό. 

Για δηλώσεις συμμετοχής στα εξής e-mail: akriteseptalofou@yahoo.gr 

Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται από τον κ. Νίκο Αμοιρίδη στο τηλέφωνο 6987501822 

Σύντομα θα αναρτηθεί ο χάρτης με τις υψομετρικές. 

(Δείτε τι έγινε στο 1ο «Απάν Σο Ρακανόπον», στο 2ο «Απάν Σο Ρακανόπον» και στο 3ο «Απάν Σο Ρακανόπον»)

Υποσχόμαστε έναν αγώνα διαφορετικό απ’όλους της Ελλάδας, με πολλές εκπλήξεις, συγκινήσεις τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και στο τέλος. 


Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ' ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ’ΑΛΛΟ. 

Καλή αντάμωση 


Με τιμή το Δ.Σ. 
Πολιτιστικός Σύλλογος 
«ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: