9/6/14

Τα αποτελέσματα του 3ου Απάν Σο Ρακανόπον

Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά στο όμορφο και φιλόξενο χωριό του Επταλόφου Κιλκίς το 3ο Απάν Σο Ρακανόπον, αγώνας δρόμου συνολικής απόστασης 17.200 μέτρων αφιερωμένος στην μνήμη των 353000 σφαγιασθέντων Ποντίων.

Περίπου 130 αθλητές έτρεξαν στην απαιτητική διαδρομή η οποία εξελίσσονταν μέσα ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο και ανάμεσα από τα 4 από τα 7 εγκαταλειμμένα χωριά από τα οποία στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ενώθηκαν και δημιούργησαν τον Επτάλοφο.


Νικητής του αγώνα ήταν ο Κωτέλης Κώστας με 1.15.40 ανεξάρτητος ενώ δεύτερος στην γενική κατάταξη ήταν ο Συμεωνίδης Συμεών από τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' με 1.16.00. Τρίτος ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης, ανεξάρτητος με 1.17.00


Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Αλέκα Σουλιώτου με 1.42.51 με τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' ενώ δεύτερη ήταν η Στάμου Μαρία του Αίαντα Κιλκίς με 1.49.04. Στην τρίτη θέση η Κουτλή Ελένη του ΣΔΥΘ με χρόνο 1.54.52

Τις απονομές στους 3 πρώτους αθλητές έκαναν οι Πάτερ Παναγίωτης Μποζάνης Ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επταλόφου Κιλκίς, ο Πρόεδρος της κοινότητας Επταλόφου Κιλκίς  κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης, η εκπρόσωπος του τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς κ. Κούλα Ηλιάδου. Στις 3 πρώτες αθλήτριες τις απονομές έκαναν η κ. Ελένη Ζαβρακίδου εκπρόσωπος του τμήματος παραδοσιακών εδεσμάτων του συλλόγου, ο κ. Νίκος Καρασαββίδης, έφορος χορευτικού και ο κ. Χρήστος Κετσετζής Υπεύθυνος Ηλεκτρονικού Αρχείου του συλλόγου.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των δολοφονηθέντων Ποντίων και στις 10.30 δόθηκε η εκκίνηση .


Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να γευτούν Παραδοσιακά Ποντιακά εδέσματα τα οποία παρασκευάστηκαν όλα εκείνη την ώρα με τον παραδοσιακό τρόπο από το νεοσύστατο τμήμα παραδοσιακών εδεσμάτων  του συλλόγου. Σε όλους τους αθλητές δόθηκαν πανέμορφα αναμνηστικά μετάλλια για να τους θυμίζουν τον τερματισμό τους στον αγώνα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης ο οποίος ανέφερε ότι τέτοιες προσπάθειες θα βρίσκουν συμπαραστάτη  τον Δήμο Κιλκίς τόσο καθώς προωθούν την μαζική άθληση και στέλνουν πολλαπλά μηνύματα μέσα από την τιμή στην μνήμη των σφαγιασθέντων Ποντίων.


Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αμοιρίδης και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς ευχαρίστησαν θερμά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 3ου Απάν Σο Ρακανόπον. Το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς αλλά και τον γιατρό του αγώνα που παρακολουθούσε την εξέλιξη του κ. Θόδωρο Φραγγίδη. Τις νεοσύστατο τμήμα παραδοσιακών εδεσμάτων αποτελούμενο από γυναίκες του χωριού το οποίο συμμετείχε πρώτη φορά σε διοργάνωση του συλλόγου και όλους τους εθελοντές του αγώνα. Ευχαριστεί επίσης τους μουσικούς  Χαράλαμπο Αντωνιάδη στη λύρα και Αλέξη Παρπουτσή στο νταούλι.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Κιλκίς και στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς για την στήριξη τους.


Πάνω απ' όλα όμως συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα και τους ευχαριστεί που επέλεξαν να τρέξουν στον Επτάλοφο και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον σκοπό του αγώνα για μια ακόμη χρονιά.

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε στο Flickr στο άλμπουμ «3ο Απάν Σο Ρακανόπον» και σε μορφή Slideshow και στο Facebook.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα


Καλή συνέχεια και καλούς τερματισμούς στους επόμενους αγώνες.

Με υγεία και το 2015

Από τoν Επτάλοφο Κιλκίς

Για το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς

Ο Πρόεδρος: Νίκος Αμοιρίδης

Ο Γραμματέας: Σάββας Παντελιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: