18/4/14

Ματαιώνεται η πολιτιστική εκδήλωση «ΑΠΑΝ 'ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς, βρίσκεται στη δυσάρεστη να ματαιώσει για φέτος τουλάχιστον την πολιτιστική εκδήλωση «ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ», η οποία διεξάγεται από το 2009, παραμονή Ζωοδόχου Πηγής στο Τάουτλη, με την αφιλοκερδή συμμετοχή Καλλιτεχνών στο μουσικό πρόγραμμα και την εθελοντική προσφορά εργασίας στο ψήσιμο και σερβίρισμα των επισκεπτών από τα μέλη του συλλόγου και τους κατοίκους του Επταλόφου.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάδοση και προώθηση της μουσικής μας παράδοσης με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων και όλων των επισκεπτών.

Η εκδήλωση έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο σύλλογος την πραγματοποιεί στον περιβάλλοντα χώρο της Εκκλησίας της Ζωόδοχου Πηγής στο Τάουτλη (Αμπελοχώρι) η οποία είναι η πρώτη Ελληνοχριστιανική Εκκλησία στο Ανατολικό Κιλκίς.

Η απόφαση για την ματαίωση είναι αναγκαστική μετά την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου από την Βουλή των Ελλήνων με τον οποίο η ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗΣ εμφάνιση καλλιτεχνών και η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά εργασίας, θεωρούνται σχέση εργασίας.

Δυστυχώς χωρίς καλλιτέχνες και εθελοντές η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι αδύνατη, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι για να φροντίζουν για τη διάδοση και προώθηση της παράδοσης και του πολιτισμού και όχι Κέντρα διασκέδασης και κερδοσκοπικές επιχειρήσεις όπως θέλει πλέον να τους αντιμετωπίζει η πολιτεία.

Προς το παρόν ραντεβού στον 3ο Λαϊκό αγώνα δρόμου ΑΠΑΝ 'ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 και ευελπιστούμε μετά από την αναγκαστική μικρή διακοπή, στην πολιτιστική εκδήλωση «ΑΠΑΝ 'ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015.

Με τιμή το Δ.Σ.
του  Πολιτιστικού Συλλόγου 
«ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» 
νομού Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: