7/10/11

1.500 χορευτές από 400 σωματεία στο 7ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών Χορών

1.500 χορευτές μέλη των 400 σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, συγκλόνισαν με την παρουσία τους, τους 4.000 θεατές που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου της Κομοτηνής, κατά την διάρκεια του 7ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τα σωματεία της και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έφερε εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα στηριζόμενη στον εθελοντισμό, την αυτοχρηματοδότηση και την αλληλεγγύη. Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην μνήμη το αοιδίμου πρώην Μητροπολίτη Τραπεζούντος και Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου, ο οποίος γεννήθηκε στην Κομοτηνή. 

Επίσης τιμήθηκε και συγκίνησε τους θεατές ο ζωγράφος Τριαντάφυλλος Ηλιάδης από τον Πετεινό Ξάνθης , ο οποίος λόγω μιας σοβαρότατης αναπηρίας στα άνω άκρα ζωγραφίζει με το στόμα.
Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Παρχαρίδης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους μεγάλους και πάγιους στόχους της Π.Ο.Ε. με πρώτον αυτόν της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Εξήρε για την προσπάθεια και συνεχάρην τόσο τον Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους δύο ποντιακούς συλλόγους του Θρυλορίου Ροδόπης που προσέφεραν δωρεάν σίτιση στους 1500 χορευτές, όσο και στην Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας για την άψογη παρά τα οικονομικά προβλήματα διοργάνωση. Επίσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή για την υποστήριξη που παρείχαν στο Φεστιβάλ.
Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης στον χαιρετισμό του εξέφρασε την έκπληξή του για το θέαμα που αντίκρισε και τόνισε ότι όλη αυτή η προσπάθεια άξιζε τον κόπο
Ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Γιάννης Νικολαϊδης αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και στο γεγονός ότι η πολύ μεγάλη αυτή εκδήλωση είχε σημαντικό ανταποδοτικό όφελος για την πόλη της Κομοτηνής.
Η πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρύσα Μαυρίδου, «η ψυχή του Φεστιβάλ», στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε ονομαστικά όσους βοήθησαν για την διοργάνωση του Φεστιβάλ αλλά και όλους τους αγνούς εθελοντές και όλα τα μέλη των σωματείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έκαναν το καθήκον τους έναντι της μεγάλης αυτής υποχρέωσης .
Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κομοτηνής και Σαππών Κωνστάντιος και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Γρηγόρης Κεσαπίδης .
Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο διακεκριμένος Πόντιος ηθοποιός και τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 , Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε Γιώργος Γεωργιάδης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: