28/9/11

Κερδίστε το "Τραπεζούς: Η πόλη στο φως του πολιτισμού της" από το e-pontos

To e-Pontos στην προσπάθεια του να υποστηρίξει κάθε δραστηριότητα γύρω από την προβολή της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του 2 αντίτυπα από το βιβλίο της Παρύσατις Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου με τίτλο "Τραπεζούς: Η πόλη στο φως του πολιτισμού της".  Διαβάστε στο e-Pontos τον τρόπο συμμετοχής. 
Λίγα λόγια για το βιβλίο.

Καρπός της τριαντάχρονης συνεχούς ενασχόλησης της συγγραφέως με αντικείμενο την Τραπεζούντα, είναι η παρούσα έκδοση.
To e-Pontos στην προσπάθεια του να υποστηρίξει κάθε δραστηριότητα γύρω από την προβολή της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του 2 αντίτυπα από το βιβλίο της Παρύσατις Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου με τίτλο "Τραπεζούς: Η πόλη στο φως του πολιτισμού της".
Εξετάζονται, η κοινωνική συγκρότηση της Τραπεζούντας στις διάφορες ιστορικές περιόδους μέχρι και τους νεότερους χρόνους, η κοινοτική και εκκλησιαστική ενοριακή οργάνωση της πόλης, όπως και ο πλούτος των μνημείων της.
Το περιεχόμενο και η διάρθρωση των κειμένων έχει κέντρο αναφοράς την οικιστική/πολεοδομική εξέλιξη της πόλης - προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους στόχους της καθώς και τον τρόπο εποικισμού του χώρου.
Η έρευνα εισχωρεί στο πεδίο της τοπογραφίας των συντελεστών του δομημένου περιβάλλοντος μέρος του οποίου είναι και τα μνημεία. Το βιβλίο περιέχει ως καθοριστικό συντελεστή του το Μητρώο των Ναών ως μνημείων της πόλης καθώς και άλλων κτιρίων που θεωρούνται επίσης μνημεία.
Το βιβλίο περιέχει πλούσια εικονογράφηση (φωτογραφίες, σχέδια, χάρτες), τα οποία χωρίς να διεκδικούν το κέντρο βάρους της έκδοσης, αποτελούν στοιχεία επεξηγηματικά/συμπληρωματικά του γραπτού λόγου. Επίσης, τα κεφάλαια ενσωματώνουν παραρτήματα, πολλά από τα οποία αποτελούν αυτοδύναμες θεματικές ενότητες.
ΠΗΓΗ: e-Pontos

Δεν υπάρχουν σχόλια: