17/1/11

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ «ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»

Τα τελευταία χρόνια ο πολιτιστικός σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς, απέδειξε ότι με προγραμματισμό, δουλειά και προσήλωση στους στόχους του πραγματοποιεί ότι σχεδιάζει και υπόσχεται.

Τον Αύγουστο του 2008 ξεκίνησε η επαναδραστηριοποιήση του χορευτικού τμήματος, το οποίο μέσα σε λίγους μήνες έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του και σε δυόμιση χρόνια κατάφερε να συγκαταλέγεται στα κορυφαία του νομού Κιλκίς και να γίνει γνωστό σε Ελλάδα και όπου υπάρχει Ελληνισμός. Η μεγάλη και γρήγορη πρόοδος του χορευτικού τμήματος φέρει εξ’ ολοκλήρου τη σφραγίδα του χοροδιδάσκαλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα, ο οποίος την μεγάλη αγάπη του για διατήρηση και διάδοση της παράδοσης τη περνάει καθημερινά στους χορευτές του συλλόγου και όχι μόνο...

Τον Ιανουάριο του 2009 στην κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος κ Νίκος Αμοιρίδης υποσχέθηκε την δημιουργία ενός θεσμού που θα τιμάει το παρελθόν της Επταλόφου και την Ποντιακή Παράδοση. Έτσι δημιουργήθηκε ο θεσμός πλέον «ΑΠΑΝ ‘ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» την παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παλιά Επτάλοφο (Τάουτλη) στο χώρο του συλλόγου δίπλα στο Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής του πρώτου ΕλληνοΧριστιανικού Ναού στα Ανατολικό Κιλκίς.

Στην κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος κ Νίκος Αμοιρίδης

Τον Ιανουάριο του 2010 στην κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος κ Νίκος Αμοιρίδης, μίλησε για «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ενώπιον Βουλευτών και Νομάρχη Κιλκίς, στο Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και το χώρο του συλλόγου στην Παλιά Επτάλοφο (Τάουτλη), εκεί που η ΔΕΗ θεωρεί ασύμφορο να παρέχει ηλεκτρισμό. Τον Νοέμβριο του 2010 με συντονισμένες ενέργειες του συλλόγου ο χώρος φωταγωγήθηκε με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μία ενέργεια που έτυχε πανελλήνιας προβολής με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ελλάδος, ιστοσελίδων τις οποίες διατηρούν τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνική δημοσιογραφίας, καναλιών Πανελαδικής εμβέλειας, εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας και φυσικά από τον τοπικό τύπο του Κιλκίς που πάντα είναι κοντά μας και μας υποστηρίζει.

Tην κοπή της Βασιλόπιτας, ευλόγησε ο ιερέας Επταλόφου, π. Κωνσταντίνος Σέπκας

Τον Ιανουάριο του 2011 στην κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος κ Νίκος Αμοιρίδης, ενοποιών του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστου Γκουτενούδη, του Αντιδημάρχου Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρη Τσαντάκη, του Ανιδημάρχου Κρουσσών κ. Μιχάλη Αναστασιάδη και του προέδρου του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς κ. Αναστάσιου Αμανατίδη, υποσχέθηκε μνημείο «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» στην Επτάλοφο, διότι όπως τόνισε «δεν είναι δυνατόν στις Εθνικές εορτές και επετείους να καταθέτουμε στεφάνι στην σημαία που βρίσκετε στο χώρο του σχολείου».

Τυχερός αναδείχθηκε ο Αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης

Αμέσως μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο ιερέας Επταλόφου, π. Κωνσταντίνος Σέπκας και τυχερός αναδείχθηκε ο Αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς κ. Αναστάσιος Αμανατίδης

Ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, πεπεισμένος για το έργο και την αποτελεσματικότητα του συλλόγου ζήτησε: «Τη συνεισφορά του συλλόγου για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής και δήλωσε απόλυτα σύμφωνος για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του μνημείου «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» στην Επτάλοφο». Ενώ συγκινήθηκε με το πάθος το οποίο χορεύουν οι μικροί χορευτές του συλλόγου τους δύσκολους παραδοσιακούς χορούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουτενούδης

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουτενούδης τόνισε: «Την χρησιμότητα μνημείου «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» στην Επτάλοφο άλλα και την αναγκαιότητα να γίνει παρόμοιο μνημείο σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς ανάλογο της ιστορίας και της προσφοράς των προσφύγων στον τόπο μας. Αντίστοιχο μνημείο όπως είπε υπάρχει στην είσοδο του Πολυκάστρου. Επίσης ζήτησε πάση θυσία να διατηρηθεί ο θεσμός «ΑΠΑΝ ‘ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» καθώς γνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν στη λειτουργία τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι αφού και ο ίδιος είχε 10ετή ενασχόληση στο ενεργητικό του με σύλλογο της περιοχής του».

Ο αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης

Ο αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης, αφού ευχαρίστησε τους Επταλοφίτες για την απρόσμενη προσωπική του υποστήριξη στις πρόσφατε δημοτικές εκλογές δήλωσε λακωνικά: «Εγώ δεν υπόσχομαι έργα, δουλεύω και παρουσιάζω αποτελέσματα».

Ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης

Ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί από κοντά τη δραστηριότητα του συλλόγου την οποία στηρίζει όποτε του ζητηθεί ανέφερε ότι: «Θα στηρίξει και θα προωθήσει την δημιουργία του μνημείου «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» στην Επτάλοφο».

Ο Επταλοφίτης δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης

Ο Επταλοφίτης δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης ζήτησε από τον σύλλογο: «Την διοργάνωση ημερίδας με θέμα «ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» καθώς και την έκδοση βιβλίου υπό την αιγίδα του συλλόγου με το ίδιο περιεχόμενο. Ο ίδιος θα προσφέρει όλα τα ιστορικά στοιχεία που έχει την κατοχή του καθώς και την πολύτιμη εμπειρία του».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο νέος πρόεδρος Επταλόφου κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης, ο π. Δήμαρχος Κρουσσών κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστας Ξανθόπουλος, ο πρόδρος της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» κ. Αθανάσιος Λαβασάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ελληνικού κ. Γιώργος Ίζος και αρκετοί Επταλοφίτες.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο θέαμα από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος κ. Θόδωρος Ζολώτας. Πολύ μεγάλο χειροκρότημα απέσπασαν και οι πολύ μικροί χορευτές που κάνουν τα πρώτα του βήματα υπό την επίβλεψη της Βούλας Κοτσαποϊκίδου. Δείτε ένα μικρό δείγμα σε video από το χορευτικό θέμα.

Δείτε φωτογραφίες και σε μορφή slideshow από την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: