8/7/09

Συμμετέχουν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της ΠΟΕ

Στις 10, 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με θέμα τα «Έθιμα του Πόντου».



Τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» θα εκπροσωπήσουν οι Νίκος Αμοιρίδης (μέλος του Δ.Σ.), η Ντίνα Καζαντζίδου (μέλος του Δ.Σ.) και ο Γιώργος Κατακαλίδης (αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.).


Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού δώδεκα έθιμα, τα οποία θα αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους μήνες του χρόνου. Θέλοντας αυτή τη φορά να διαθέσουμε τον μεγαλύτερο χρόνο της Συνάντησης στα ίδια τα μέλη της Νεολαίας... αποφασίσαμε την αναπαράσταση κάθε εθίμου να αναλάβει ένας ή περισσότεροι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της Νεολαίας θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της 5ης Συνάντησης, θα ασχοληθούν γόνιμα με την Ποντιακή Λαογραφία μελετώντας τα έθιμά της και θα προαχθεί η ομαδική εργασία και δημιουργικότητα.


Η έναρξη της πανελλαδικής συνάντησης θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι με τις πιστοποιήσεις των νέων από όλη την Ελλάδα και η λήξη της το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουλίου 2009 με την έκδοση των συμπερασμάτων και του ψηφίσματος.


Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με την λήξη της οποίας θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά. Οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης θα συνεχιστούν το Σάββατο 11 Ιουλίου όπου Σύλλογοι – Μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν ήθη και έθιμα του Πόντου ενώ την Κυριακή 12 Ιουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από θέματα και προβληματισμούς που αφορούν την ποντιακή νεολαία.


Δείτε το πρόγραμμα της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: