7/6/09

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 «3α ΠΑΡΧΑΡΙΑ» ΣΤΗ ΦΥΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΟΥΣΣΩΝ

Σε θεσμό καθιερώνονται πλέον τα «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» στο δήμο Κρουσσών, για τα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Κιλκίς.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, στις 17:00 στον χώρο του παλαιού κατασκηνωτικού χώρου της Φύσκας, θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά η ετήσια εκδήλωση «ΠΑΡΧΑΡΙΑ», από τον πολιτιστικό οργανισμό δήμου Κρουσσών, με την συνεργασία και συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων του δήμου.

Οι εκδηλώσεις «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» αναβιώνουν το ποντιακό έθιμο υποδοχής των βοσκών από τα ορεινά βοσκοτόπια του καλοκαιριού. Περιλαμβάνουν ποντιακή μουσική και χορούς, έκθεση και προβολή υλικού αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και προσφορά παραδοσιακών ποντιακών εδεσμάτων, τα οποία παρασκευάζονται από τις γυναίκες της περιοχής.

Νίκος Αμοιρίδης (πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου

Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ, ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΥ και η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ».

Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» συμμετέχουν στην εκδήλωση με δικό τους περίπτερο, στο οποίο θα ενημερώνεστε για τις δράσεις του συλλόγου. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου με τον Στέλιο Ιωαννίδη στη λύρα και τον Γιώργο Σιγηρόπουλο στο νταούλι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάσουν μέλη του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: