27/1/10

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το Ερευνητικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης σας καλούν, το Σάββατο, στις 30 Ιανουαρίου 2010, ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, Λ. Νίκης 13, (Παραλία), 2ος όροφος, όπου θα πραγματοποιηθεί η "Γιορτή των Γραμμάτων".

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής θα επιδοθούν τα βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στη ζωγραφική και στο δοκίμιο στον Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και του Ερευνητικού Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Ο Πρόεδρος: Χ. Κωτίδης - Ο Γενικός Γραμματέας: Θ. Κωτσίδης
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος - Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας
Λ. Νίκης 1, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54624
Τηλ. 2310227822 - Fax: 2310227213


Bookmark and Share


26/1/10

ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 το θερμόμετρο στην Επτάλοφο ήταν λίγες μονάδες κάτω από το μηδέν και τα πάντα ήταν παγωμένα. Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου, οι χορευτές του συλλόγου υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα και την συνοδεία του Στέργιου Ιωαννίδη στη λύρα και του Γιώργου Σιγηρόπουλου στο νταούλι ανέβασαν τη θερμοκρασία στα ύψη.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Κωνσταντίνος Σέπκας, ιερέα της Επταλόφου ευλογεί την πίτα

Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ξεκίνησε με τον Πρωτοπρεσβύτερο πατήρ Κωνσταντίνο Σέπκα, ιερέα της Επταλόφου να ευλογεί την πίτα.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Αμοιρίδης έκοψε την πίτα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Φλωρίδης, ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος, ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Επταλόφου κ. Ιωακείμ Κατακαλίδης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ελληνικού κ. Κωνσταντίνος Πουλτουρτζίδης, ο πρώην Διευθυντής της Αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαΐδης, το μέλος του Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου Κιλκίς «ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ» κ. Θόδωρος Αυγίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ελληνικού κ. Γιώργος Ίζος, ο πρώην γραμματέας της κοινότητας Επταλόφου κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης και αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΝΕ η οποία πάντα στηρίζει τους ΑΚΡΙΤΕΣ.

Τυχεροί της βραδιάς οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Επταλόφου και Ελληνικού, κύριοι Ιωακείμ Κατακαλίδης και Κωνσταντίνος Πουλτουρτζίδης, οι οποίοι παρέλαβαν από τον πρόεδρο των ΑΚΡΙΤΩΝ κ. Νίκο Αμοιρίδη από μία εικόνα. Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Αμοιρίδης, έκανε έναν μικρό απολογισμό του 2009, κατά το οποίο είχαν εκπληρωθεί όλοι οι στόχοι οι οποίοι είχαν τεθεί. Για το 2010 ο μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι η αυτόνομη φωταγώγηση μέσω φωτοβολταϊκών στοιχείων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Επταλόφου (Τάουτλη) και του περιβάλλοντος χώρου. Μετά από έρευνα αγοράς που έκανε το Δ.Σ. του συλλόγου το κόστος του έργου είναι περίπου 7000 € με εγγύηση συνεχούς λειτουργίας 30 ετών. Ο κ. Αμοιρίδης τόνισε πως οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» κάνουν πράξη την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ζήτησε την βοήθεια και την στήριξη των παρευρισκομένων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ (ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΙΛΚΙΣ) - ΝΙΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ),

Ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, διαβεβαίωσε για τη στήριξη της νομαρχίας στο έργο που εξήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΚΡΙΤΩΝ, κάνοντας το σχόλιο «πως ένα “μπλε” χωριό πρωτοπορεί στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Στη συνέχεια ανέφερε πως οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» είναι στους πέντε καλύτερους συλλόγους του νομού Κιλκίς με βάση την οργάνωση, τις επιδόσεις, το έργο που παράγεται και την προβολή του νομού Κιλκίς.

Ο βουλευτής νομού Κιλκίς κ. Γεώργιος Φλωρίδης

Ο βουλευτής νομού Κιλκίς κ. Γεώργιος Φλωρίδης, συνεχάρη τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» για τη δουλειά την οποία κάνουν και θεώρησε αυτονόητη τη στήριξη του στο έργο που εξήγγειλε ο κ. Αμοιρίδης.

Ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης

Ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά των ΑΚΡΙΤΩΝ στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Κιλκίς. Παρότρυνε τους παρευρισκόμενους για την ενίσχυση του συλλόγου μέσω της αγοράς αναμνηστικών προϊόντων για τα οποία διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλής ποιότητας, αφού τα χρησιμοποιεί ο ίδιος και η οικογένεια του. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως ο γιος που σπουδάζει στο Λονδίνο κυκλοφορεί με μπουφάν στο οποίο υπάρχει το λογότυπο των ΑΚΡΙΤΩΝ. Τέλος δεσμεύτηκε για την προώθηση του αιτήματος του συλλόγου για βοήθεια και στήριξη στο έργο της αυτόνομης φωταγώγησης μέσω φωτοβολταϊκών στοιχείων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Επταλόφου (Τάουτλη) και του περιβάλλοντος χώρου.

Ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης,

Ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, επικαλούμενος την ιδιότητα ως εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά των συλλόγων (αθλητικών και πολιτιστικών) στη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας και την προστασία που παρέχουν από του διάφορους κινδύνους της εποχής μας. Παρότρυνε τους γονείς να οδηγούν τα παιδιά τους σε συλλόγους και να στηρίζουν τη λειτουργία τους. Στο τέλος ανακοίνωσε πως ο Δήμος Κρουσσών, θα στηρίξει το έργο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΥΓΙΔΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΣΠΟΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ «ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ») - ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΟΛΩΤΑΣ (ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ),

Το μέλος του Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου Κιλκίς «ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ» κ. Θόδωρος Αυγίδης, συνεχάρη προσωπικά τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ. Θεόδωρο Ζολώτα για το έργο του στο σύλλογο και την ορθή τήρηση της παράδοσης με τη διδασκαλία του. Τέλος κάλεσε τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» να παραβρεθούν στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου Κιλκίς «ΤΑ ΚΡΟΥΣΙΑ» στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2009.


Δείτε φωτογραφίες και σε μορφή slideshow από την κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010.

Αμέσως μετά τα χορευτικά του συλλόγου καθήλωσαν τους δεκάδες καλεσμένους για περισσότερο από μιάμιση ώρα με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα και την συνοδεία του Στέργιου Ιωαννίδη στη λύρα και του Γιώργου Σιγηρόπουλου στο νταούλι. Δείτε ένα μικρό video από το πρόγραμμα.



Bookmark and Share

18/1/10

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ (23/01/2010)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 23/01/2010


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ,
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ,
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

Μ’ ΕΚΤΙΜΗΣΗ


ΤΟ Δ.Σ




Bookmark and Share

15/1/10

Μουσικοθεατρική ποντιακή παράσταση «ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, την μουσικοθεατρική ποντιακή παράσταση «ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ» (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ), αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ, σε κείμενα και σκηνοθεσία του συγγραφέα-στιχουργού Νάκου Ευσταθιάδη, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 18.30΄, στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ» Παρασκευοπούλου 42 (τηλ. 2310/869-869), με την συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του.
Στην προσωπικότητα του εκλιπόντος θα αναφερθεί ο Καθηγητής Φιλόλογος Παναγιώτης Παπαδόπουλος μέλος του Δ.Σ. του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πολίχνης κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Π.Σ. κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη

Μουσικοθεατρική ποντιακή παράσταση «ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ»
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

  • ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Μιχαηλίδου Βίκυ, Τσαντεκίδης Χαράλαμπος, Ιντζεβίδης Βαγγέλης.
  • ΜΟΥΣΙΚΗ: Κουρουκλίδης Φάνης, Μιχαηλίδης Αριστείδης, Κοσμίδης Αλέξης, Σιώπης Μιχάλης, Πολυχρονίδης Γιάννης.
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Παυλίδου Τασούλα, Κωστελίδης Χάρης, Θωμαϊδου Σοφία, Μωϋσιάδου Ξένια, Μιχαηλίδου Βίκυ, Μαρετίδου Δέσποινα, Ταχματσίδου Ευαγγελία, Μιχαηλίδου Άλκηστης, Παυλίδου Μαρία.
  • ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ: Ποζίδου Ευμορφίλη, Γαβριηλίδου-Μαχαιρίδου Ροζαλία.
  • Συμμετέχει ο θίασος του Συλλόγου Ποντίων Παλιννοστούντων Πολίχνης.
Bookmark and Share